Tips vid start av lagerbolag

När man ska starta lagerbolag i Sverige så finns det en mängd olika saker att tänka på. När man startar lagerbolaget så måste man bland annat tänka på att skaffa försäkringar för sina anställda och registrera sig som arbetsgivare hos Skatteverket. Således kommer denna artikel gå igenom viktiga saker att tänka på när det kommer till att starta lagerbolag.

Registrera bolaget på rätt sätt

När man startar ett bolag i Sverige så kräver det att man först och främst väljer bolagsform. Generellt sett så är nästan alla lagerbolag aktiebolag, detta då bolaget blir en egen juridisk person, vilket gör att ägarna inte kan hållas ansvariga om en olycka sker på arbetsplatsen. Det är i princip bara mindre företag som restauranger och butiker som är handelsbolag och enskilda firmor.

När man väl bestämt sig för att starta aktiebolaget så måste man registrera namnet hos Bolagsverket i Sverige. Därefter kan man gå vidare med att registrera bolaget hos Skatteverket så att man kan betala skatt, samt också betala löner till de anställda. Allt detta måste göras innan bolaget startar sin verksamhet.

Kollektivavtal är viktigt på lagerbolag

När det kommer till jobb inom lager, bygg och andra industrier så är det viktigt att man som arbetsgivare tecknar kollektivavtal genom sin arbetsgivarorganisation. Genom att göra detta kan man säkerställa att de anställda får rätt lön och försäkringar. Det innebär också att man inte blir lika hårt granskad av facken, detta då facken vet att man har en bra standard inom bolaget.

Genom att teckna försäkringar genom kollektivavtal så säkerställer man också att de anställda får försäkringar i linje med standarden inom branschen. Detta är viktigt då det kan ske olyckor inom lagermiljön.