Familj som firar jul

Familj som firar jul

Jul och andra högtider som egenföretagare

Om man väljer att starta eget har man kanske möjlighet att tjäna mer pengar, men det kan också finnas en del nackdelar. Företaget kommer att vara ens största ansvar oavsett om det är vardag eller helg. När man kommer till insikten om att man vill starta eget företag så finns vissa saker man måste komma ihåg. Man får helt enkelt förlika sig med tanken att man kan behöva jobba vissa högtider, medan många som har en anställning kan vara lediga och tillbringa tid med sina familjer. Som egenföretagare har man inte heller rätt till övertidsersättning och ersättning för obekväm arbetstid på samma sätt som en anställd har. En egenföretagare måste själv ta ansvaret för att fakturera ett högre pris under högtider ifall man vill ha mer betalt.

Sätt att liva upp arbetsplatsen på under högtider

Julkula i en gran

Om man arbetar som egenföretagare under högtider så finns det i alla fall ett och annat trick man kan ta till för att liva upp stämningen. På julen kan man till exempel ha på sig en trevlig jultröja, på midsommar kan man ha en krans på huvudet eller också kan man klä ut sig till spöke på Halloween. Det är endast fantasin som sätter gränserna och om du känner dig lite nere på grund av att du måste jobba på en högtid så kanske det här kan få dig på lite bättre humör trots allt.

Flera yrken som måste jobba på högtider

Man ska komma ihåg att vara egenföretagare är ett val man gör. Därför är det även endast sig själv man har att skylla om man tycker att det är tråkigt att jobba på högtider. Men det är inte bara egenföretagare som kan behöva tvingas arbeta på högtider. Många av alla de som jobbar inom vården måste också komma in och se till att det finns läkare, ambulanspersonal och sjuksköterskor trots att de säkerligen hellre hade spenderat tiden med sina nära och kära.